In de badkamer kom je tot rust na een lange werkdag, fris je jezelf op na een workout én word je wakker na een nachtje slapen. Om een goede start te maken, hebben we de juiste sfeer nodig. In de avond maken we ons klaar voor een goede nachtrust. Omdat elk moment om een bepaalde sfeer vraagt, moet de badkamer er natuurlijk goed uitzien. Kies bijvoorbeeld het juiste materiaal voor je badmeubel. Een beton cire badmeubel kan zorgen voor een industriele sfeer.

Tips voor de inrichting van je badkamer

Als je de badkamer gaat inrichten is het verstandig om met een aantal zaken rekening te houden. Daarnaast kun je met onderstaande tips je badkamer iets extra’s geven. Nét wat meer luxe comfort en elegantie. Geef je badkamer de sfeer van een luxe hotel!

Top tips

  • Zorg voor balans – Door voor eenheid te zorgen creëer je rust in de badkamer. Kies voor één of enkele tinten. Het beste kun je voor frisse, lichte tinten kiezen om een rustige basis en een ruimtelijk gevoel te creëren.
  • Maak een mini-spa – Ga je graag naar de sauna of de spa? Maak van je badkamer dan een luxe mini-spa. Denk maar eens aan een vrijstaand bad, een regendouche, materialen als marmer of beton cire meubels en extra dikke en zachte handdoeken. Met kleine aanpassingen kun je de ruimte extra comfortabel en luxe maken.
  • Creëer opbergruimte – Door te zorgen voor bergruimte, zorg je ervoor dat je badkamer rustig en netjes blijft. Geef alles een vaste plek en zorg voor meubels die dicht kunnen met deuren of laden én zet opbergmanden of dozen neer.
  • Voeg planten toe aan je badkamer – Groene planten zorgen niet alleen voor veel sfeer in de badkamer, ze zorgen ook voor schone lucht en zuurstof in de ruimte. Je kunt een plant neerzetten, maar ook ophangen.

Combineer verschillende materialen als marmer, rotan en hout voor een rustgevende, natuurlijke sfeer. Kies bijvoorbeeld een betoncire badmeubel maar werk het af met hout om warmte toe te voegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *