Het schoonmaken van de badkamer is niet van iedereen de meest favoriete huishoudelijke taak. Toch moet dit zo nu en dan gebeuren. Ook wanneer je een douchecabine in je badkamer hebt. Misschien denk jij wel dat het droogmaken van de cabine na iedere douchebeurt voldoende is, maar toch is het belangrijk om de cabine regelmatig grondig te reinigen. Een douchecabine wordt namelijk vaak en intensief gebruikt waardoor je kalkaanslag en zeepaanslag niet helemaal kunt voorkomen. Toch zijn er een aantal tips die je kunt gebruiken waardoor het schoonmaken van de cabine in je badkamer een eitje wordt. 

Beperk kalkaanslag

Kalkaanslag in je douchecabine kun je niet voorkomen maar wel beperken. Tegenwoordig zijn er douchecabines verkrijgbaar die voorzien zijn van een antikalkbehandeling. Dit beperkt niet alleen de hoeveelheid kalkaanslag in de cabine, maar het maakt ook dat je de cabine makkelijker schoon kunt maken. De coating van zo’n antikalkbehandeling zorgt ervoor dat de waterdruppels beter van het glas in de cabine aflopen waardoor er dus minder kalkaanslag ontstaat. Heb je nu een douchecabine die geen antikalkbehandeling heeft gehad? Dan kun je dit heel gemakkelijk zelf. doen. Er zijn namelijk verschillende producten op de markt verkrijgbaar waarmee jij je cabine zelf van een antikalkbehandeling kunt voorzien. Tevens is het slim om een waterontharder op je waterleiding aan te laten sluiten. Met behulp van zo’n waterontharder kun je namelijk heel wat kalkaanslag tegengaan. Dit geldt overigens niet alleen voor de cabine, maar ook voor de kranen in huis en andere huishoudelijke apparatuur wat gebruik maakt van water. 

Schuren, schrobben en schoonmaken 

Helaas kun je kalkaanslag in je douchecabine niet helemaal voorkomen. Zo nu en dan zal je de cabine dus grondig moeten reinigen. Maar hoe kun je dat nu het beste doen. Want met schuren en schrobben veroorzaak je mogelijk nog meer schade aan de cabine. Zo kunnen er krassen ontstaan en kan de antikalk coating van de cabine loslaten. Je kunt met een speciaal antikalkmiddel aan de slag, maar een minder agressief schoonmaakmiddel volstaat vaak ook. Schoonmaakazijn verricht namelijk wonderen. Je spuit de cabine in met schoonmaakmiddel en laat dit een paar minuten intrekken. Vervolgens spoel je de schoonmaakazijn af en maakt de cabine droog. Je zal zien dat de kalkaanslag verdwenen is. 

Zeepresten in de douchecabine verwijderen 

Naast kalkaanslag ontstaat er na verloop van tijd ook zeepaanslag in je douchecabine. Deze aanslag kun je niet met schoonmaakazijn verwijderen, maar wel heel gemakkelijk met groene zeep. Staat je douchecabine rechtstreeks op de tegelvloer? Dan blijven de zeepresten ook hangen aan de voegen van de tegels. Deze voegen kun je ook schoonmaken met groene zeep. Lukt dit niet helemaal? Dan kun je de voegen reinigen met een mengsel van water en chloor. Laat dit mengsel enige tijd intrekken, en spoel dit vervolgens af met water. Je zal zien dat er geen zeepresten meer te zien zijn. Ditzelfde geldt voor het schoonmaken van het doucheputje. Ook het doucheputje moet namelijk zo nu en dan gereinigd worden. Het schoonmaken van de douchecabine is dus niet zoveel werk dan je misschien denkt, als je maar weet welke middelen je hiervoor moet gebruiken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *