Ontspanning

Heb jij al eens overwogen om een infraroodsauna in je woning te laten plaatsen? Met een infraroodsauna creëer je een plek, om aan het eind van een lange werkdag heerlijk te ontspannen. Daarbij kan het goed zijn voor het herstel van spieren om na een training in de sauna plaats te nemen. Er zijn verschillende aanbieders van deze sauna’s, waarvan de Bodyfit Webshop een goed voorbeeld is. Deze aanbieder biedt verschillende soorten sauna’s aan, waarbij het verschil onder meer in het formaat zit. Je wilt immers voorkomen, dat de sauna te nadrukkelijk aanwezig is in het interieur van je woning. Aan de andere kant moet de sauna voldoende ruimte bieden om hier met meerdere mensen in te kunnen zitten.

Infraroodsauna

Voordelen van een infraroodsauna

Naast een infraroodsauna zou je ook voor een traditionele Finse sauna kunnen kiezen. Er zijn hierbij verschillende aspecten om rekening mee te houden. Wist je bijvoorbeeld dat de temperatuur van een infraroodsauna vaak iets lager is? Dit maakt dat de sauna sneller warm is en daardoor eerder gebruikt kan worden. Daarbij wordt niet de lucht verwarmd in dit type sauna, maar juist de huid. Dit komt door de uitstraling van de infraroodstraling. Op deze manier heeft dit type sauna een positieve invloed op de bloedsomloop, dan de Finse sauna dat heeft. Daarbij zorgt dit ervoor, dat je minder snel last zal hebben van de warmte.

Cabine

Combineer een sauna met een zwembad

Wanneer je voor een luxe sauna in huis kiest, zou je dit kunnen combineren met een zwembad in de tuin. Een zwembad biedt je de mogelijkheid om na het bezoek aan de sauna een korte tijd af te koelen. Dit is goed voor je lichaam en daarbij ontspannend! Er worden verschillende soorten zwembaden aangeboden. Denk aan het verschil tussen een inbouwzwembad en een opblaasbare variant. Mocht je minder ruimte hebben in de tuin, dan zou je een sauna kunnen combineren met een buitendouche. Dit is voornamelijk interessant wanneer de sauna in de tuin staat.