Wij hebben voor onze nieuwe garage gekozen voor een epoxyvloer maar wat is een epoxy vloer en waar kan je het beste deze vloer voor gebruiken. In mijn blog neem ik jullie mee met onze keuzes en wat we heb uitgevonden over epoxy vloeren.

 

Epoxy vloer

Is een naadloze gietvloer die in de jaren zestig werd ontwikkeld, ze gebruikte het toen voornamelijk voor loodsen en fabrieksgebouwen. De nieuwe trend is dat deze gietvloer ook gebruikt wordt voor bewoonbare gebouwen, denk hierbij aan een garage aan huis. Je zit het tegenwoordig steeds meer terug komen in het interieur en veel designers experimenten er volop mee om zo een nieuwe en strakke interieur te creëren. Men kiest steeds vaker voor de epoxy vloer omdat ze een strakke look hebben maar absoluut tegen een stootje kunnen. Niet alleen in garages maar je ziet het tegenwoordig ook dat mensen het gebruiken voor de keukenvloer of de woonkamer. Zelfs wij zijn dit aan het overwegen maar we beginnen met onze garage. Het leuke vinden wij dat de epoxy vloer in allerlei kleuren te verkrijgen is dus ook daar kunnen wij het helemaal personaliseren. Onze garage wordt voornamelijk door mijn man gebruikt hij ontwerpt meubels maar deze willen wij ook verkopen vanuit de garage dus is het van groot belang dat onze garage functioneel is en aan alle werkbehoefte voldoet maar tegelijkertijd moet het er ook representatief uit zien en de epoxy vloer voldoet aan beide wensen.

 

 

De eigenschappen

Zoals ik al eerder beschreef is een epoxy vloer een naadloze giervloer met een hoge hardheid. De vloer wordt op een bestaande draagvloer gegoten, dit wordt door vakmannen gedaan. De vloer bestaat vaak uit meerdere lagen die circa 3 millimeter dik is, in bewoonbare ruimtes wordt de vloer vaak maar met een laag gegoten omdat dit meer dan genoeg is. wordt de ruimte intensiever gebruikt dan zijn meerder lage geboden. De toplaag beschermd de vloer tegen zuren en chemicaliën maar ook dat de vloer tegen slijtage kan. Ook goed om te weten is de vloer het slippen vermijdt door bijvoorbeeld oliën. Dit is voor een werkplaats/showroom zeer gewenst. Zo kan er hard gewerkt worden maar kunnen mensen wel veilig rondlopen zonder dat er ongelukken gebeuren.  

 

 

Het resultaat

Wij hebben de vloer nu een maand liggen en we zijn enorm blij met het resultaat. We hebben gekozen voor een diep blauwe kleur dit past helemaal bij de robuuste look die wij wilde uitstralen. Wij kunnen deze vloer iedereen aanraden!