Keerwanden beton

Met betonnen keerwanden kun je unieke creaties creëren in de tuin. Zo zijn ze bijvoorbeeld erg handig als je hoogteverschillen hebt in je tuin en je graag een terras wil maken. Betonnen keerwanden zijn in de meeste gevallen L vormig en zijn er in verschillende maten en kleuren. De keerwanden zijn ook in hoekvormen beschikbaar en ze zijn makkelijk te bestellen via de website van Betongoed.

Waarvoor gebruik je betonnen keerwanden?

Betonnen keerwanden zijn multifunctioneel, en omdat beton super duurzaam is kun je het zelfs nog hergebruiken als je de tuin weer eens wilt veranderen. De keerwanden worden voornamelijk gebruikt voor hoogteverschillen. Als jouw tuin bijvoorbeeld hoogteverschillen heeft en jij toch graag een terras wilt aanleggen dan helpen keerwanden daarbij. Door de vorm van de betonnen keerwanden vangen ze de druk van het hogere deel van de tuin op en daardoor kan het terras, of ook pad of border, niet verzakken. Hierbij geldt wel dat het belangrijk is de juiste maat te kiezen. Als je tuin veel niveauverschil heeft hoort daar een grotere en zwaardere keerwand bij. Als je niet zeker weet hoe groot de keerwand moet zijn die jij nodig hebt voor je tuin zorg dan dat je advies vraagt aan een specialist. 

Keerwanden plaatsen

De standaardregel voor het plaatsen van de keerwanden die niet verankerd zijn dat minimaal de helft van de hoogte van het element moet worden ingegraven. Zo zorg je ervoor dat het voldoende weerstand biedt. Er zijn veel verschillende maten betonnen keerwanden dus let goed op dat je de goede maat neemt. Zorg er verder voor dat de ondergrond vlak is en plaats de betonnen keerwanden strak naast elkaar en op gelijke hoogte. Zo zorg je dat het er netjes uitziet en de druk zich goed verdeeld over de verschillende keerwanden. Je kunt de keerwanden ook vastzetten met cement. Verder kun je met een speciale verlijmingskit ook nog eventuele kieren tussen de keerwanden dichten. Andere creatieve dingen die je met keerwanden kunt doen is ze bijvoorbeeld gebruiken als traptreden of bloempotten in de tuin. Omdat beton een slijtvrij en waterdicht materiaal is kan je de betonnen keerwanden ook gebruiken om een vijver mee te bouwen. Kortom, betonnen keerwanden zijn erg veelzijdig en kunnen ook voor jouw tuin een hele nieuwe look creëren.