pellet korrels

Door de toenemende vraag naar natuurlijke producten in open haarden en kachels zijn veel meer mensen houtpellets gaan gebruiken. Pellet korrels is een speciaal soort biomassa die gemaakt wordt van zagerij-afval, meer bekend als zaagsel, dat anders weggegooid zou worden. Houtpellets worden geperst tot compacte, dichte blokjes die gemakkelijk vervoerd en opgeslagen kunnen worden. Ze kunnen verbrand worden in pelletkachels, ovens en open haarden zonder rook zonder veel rook af te geven, en uitgebrande restjes kunnen als compost in de tuin gebruikt worden. In tegenstelling tot houtblokken produceren houtpellets heel weinig as.

pellet korrels

Voordelen voor het milieu

Houtpellets zijn milieuvriendelijk! Houtpellets, als alternatief voor brandhout, zijn een moderne vervanging voor het stoken in een kachel. Het is bekend dat open haarden niet erg efficiënt zijn qua warmte-opbrengst door het gebruik van brandhout. Pellet korrels zijn milieuvriendelijker dan brandstof gemaakt van houtschroot en ze zijn bovendien schoner dan brandhout. Met behulp van geavanceerde technologie die hernieuwbare energie gebruikt, geven houtpellets warmte af die vergelijkbaar is met die van brandhout echter met een veel hogere dichtheid. Hierdoor is het ook makkelijker om pellet korrels binnen te bewaren dan grote stapels brandhout.

Waarom kiezen voor houtpellets?

Houtpellets zijn gemakkelijk te gebruiken, licht van gewicht en praktisch rookvrij; hierdoor kunnen ze uitstekend gebruikt worden om je open haard of houtkachel te verwarmen. Door de hogere energieopbrengst bieden ze een aanzienlijke kostenbesparing ten opzichte van brandhout. De korrels zijn meestal gemaakt van 100% naaldhout en branden schoon met een laag asgehalte. Prima dus voor het milieu en je portemonnee.

Conclusie

Ben jij op zoek naar een veilige en efficiënte brandstof voor in je kachel of open haard, en kies je graag voor een brandstof die schoner is dan steenkool of olie en 90% minder schadelijke uitstoot produceert? Dan zit je met houtpellets altijd goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *