Toepassingen voor ledstrips

Steeds meer mensen kiezen ervoor om in plaats van een nieuw huis te kopen, hun huis te renoveren. In al die jaren zijn ze zo gehecht geraakt aan het huis dat ze hier liever geen afstand van doen. Toch zijn er door de jaren heen een aantal gebreken opgetreden of het huis voldoet niet meer aan de standaard interieur eisen. Iedereen wilt natuurlijk wel dat zijn of haar huis er een beetje modieus en met de tijd mee uit ziet. Als een renovatie begint, dan worden vaak de grote gedeeltes van een huis aangepakt. Denk hierbij aan nieuwe balken, een vervanging van het dak of het plaatsen van een dakkapel. Toch zijn er ook manieren om een huis om een kleinschaligere manier te renoveren of te vernieuwen. Bedenk maar eens de enorm grote rol van verlichting en belichting voor een huis. Daarom worden er steeds vaker ledstrips gebruikt om een huis een nieuwe look te geven!

Waarvoor gebruik je een ledstrip?

Een ledstrip is voor verschillende doeleinden te gebruiken en ook in verschillende ruimtes te gebruiken. Het voordeel van ledstrips zijn dat deze waterdicht zijn, energiezuining, goed voor het milieu en beschikbaar in verschillende lengtes en kleuren. Denk bijvoorbeeld aan een ledstrip warm wit of een RGB ledstrip. Door de veelzijdigheid van een ledstrip is deze bijvoorbeeld te gebruiken als sfeerverlichting in de badkamer of het creeëren van een ambilight tv, zonder hier veelste veel voor te betalen. Ook gebruiken mensen ledstrip steeds meer als verlichting onder hun trap of in hun badkamer. De reden dat een ledstrip zo geschikt is voor meerdere toepassingen komt omdat deze enorm flexibel is en in zowel ronde ruimtes als ruimtes met hoeken te installeren is. Op deze manier heb je voor elke ruimte een oplossing!

Specificaties

Ledstrips zijn er in verschillende formaten en wattages te verkrijgen. Welke ledstrip voor jou geschikt is hangt af van de toepassing. Wil je het als sfeerverlichting gebruiken, dan wordt een 12 volt aangeraden, ga je de ledstrip gebruiken als hoofdverlichting dan is het verstand om een 24 volt aan te schaffen. Ook is het goed om het aantal SMD te letten, dit geeft aan hoeveel LED's er op een meter strip zitten. Hoe meer LED's hoe egalere de lichtlijn zal worden. Het formaat is daarnaast ook gemakkelijk aan te passen op de strip zelf zie je een schaartje staan, op dat punt kun je de strip inkorten zodat je deze helemaal op maat kan maken!