ik ruik gas in de keuken

Vervelende geurtjes in huis is iets waar iedereen altijd nog een keer mee te maken krijgt in meer of mindere mate. Of het algemeen gesproken zijn er scheurtjes die onschuldig van aard zijn. Vaak betreft het luchtjes ten gevolge van een flinke kookbeurt bijvoorbeeld. Ook kan het zijn dat er bloemen en vazen staan die aan het rotten te zijn. Dit soort kleine gevalletjes los van zichzelf meestal vanzelf opzoeken en je hebt geconstateerd dat er stank uit voortkomt. Helaas zijn er ook wel eens gevallen mogelijk waarbij de geur maar blijft hangen en er niets veranderd. Dan is het zaak om het probleem actief aan te pakken. In dit artikel gaan we het hebben over mensen die zeggen ‘ik ruik gas in de keuken’. Wat kun je precies aan doen?

ik ruik gas in de keuken

Ik ruik gas in de keuken, wat te doen?

Het kan voorkomen dat je gas in de keuken ruikt. In de meeste gevallen is het zo dat je het gas gewoon nog niet hebt uitgezet. In zulke gevallen is het probleem zo opgelost. Maar als dit niet het geval is en je raakt toch gas, dan is het belangrijk om zo snel mogelijk een aantal essentiële zaken te regelen. Begin met het afsluiten van de hoofdaansluiting van het gas. Zo zorg je in ieder geval dat er niet nog meer gas in de lucht van je huis komt. Grote hoeveelheden gas kunnen tot ontploffingsgevaar leiden. Wanneer je dit hebt gedaan is het ook belangrijk om zo snel mogelijk de lucht in het huis te verversen. Doe dit door een aantal ramen open te zetten bijvoorbeeld, of een aantal deuren. Dit zal ervoor zorgen dat de concentratiegas in de lucht huishouding van je huis zal afnemen. Dit van minute ook meteen het gevaar op ontploffing. Wanneer je dit hebt gedaan is het goed om naar buiten toe te gaan.

Schakel de expert in

Het beste idee is om een specialist naar je huis toe te laten komen. Zij kunnen met speciale apparatuur vaststellen waar in eventueel gaslek zich bevindt. Ook zijn zij uitgerust om het probleem meteen voor je op te lossen zodat je je normale gang van zaken weer kan hervatten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *