softclose toiletbril

Praktisch niemand denkt erover na hoeveel tijd we op een toilet doorbrengen, maar op een heel mensenleven is dat behoorlijk wat. Een toiletbril heeft eigenlijk niets meer te bieden dan een goed passende vorm om op te kunnen zitten, een leuke kleur, het moet goed kunnen sluiten en openen.

Sommigen zijn voorzien van een print en anderen zijn weer doorzichtig waar grappige dingen in zijn verwerkt. Toch is het belangrijk om de juiste toiletbril te kiezen, zodat deze als je jezelf even terugtrekt in het kleinste kamertje toch een aangename ervaring geeft. Je zult merken wanneer je denkt even vlug er een aan te schaffen, hoeveel variaties er wel niet zijn.

softclose toiletbril

Waar moet je op letten?

Er zijn een aantal dingen die het overwegen waard zijn wanneer je een nieuwe of vervangende toiletbril gaat kopen. De juiste grootte is toch wel een van het belangrijkste ervan. Over het algemeen worden wc-potten zonder bril verkocht. Houd dan met een aantal zaken rekening:

  • Kies de juiste vorm van de zitting, deze kan langwerpig of rond zijn afhankelijk van de vorm van de pot.

  • Wil een een toiletbril die veilig sluit, neem dan een softclose toiletbril.

  • Van welk materiaal moet de bril vervaardigd zijn, we kunnen tegenwoordig kiezen uit kunststof, echt hout, geperst hout of bekleed met vinyl kussentjes.

Wanneer men een wc-bril wil verwisselen wordt er vaak tot op het laatste moment gewacht. Met als gevolg dat men uren bezig is met het uitzoeken van de juiste maat. En dat is niet zo gek als je bedenkt dat de consument door het ruime aanbod niet meer weet wat ze wil kiezen.

Bepaal eerst de vorm

Eigenlijk zijn er maar twee vormen, rond en langwerpig. Een ronde bril voor een rond toilet is eigenlijk ontworpen om ruimte te besparen. De langwerpige, ovale vorm is een steeds meer gewilde vorm. Logisch, je hebt een langer vlak om op te zitten. Dus het is belangrijk bij aankoop wel de vorm in acht te nemen.

En dan is er nog een belangrijke keuze te maken, wil je een standaard of een softclose toiletbril. Kies je voor het laatste, dan kies je voor een bril die vanzelf sluit terwijl je hem dicht doet. Zelf regelt de bril door middel van zwaartekracht en de ingebouwde gespannen scharnieren dat de klep en- of bril niet dicht kunnen vallen.

Een tikje is voldoende om de bril met of zonder klep zachtjes te laten zaken. Fluisterstil dus niemand schrikt meer op, ook niet midden in de nacht. Ze zijn hygiënischer in gebruik, omdat je er minder met je handen aan hoeft te zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *